skolan

Bloggen är död på grund av allt för mycket att göra i både skolan och hemma, visserligen kan jag inte påstå att det är någon ursäkt men jag kan ju alltid påstå det. Känner mig för tillfället helt slut efter svininfluensa, mycket plugg och alldeles för lite sömn. Så som läget är nu så finns det absolut inget hopp om min blogg. Det känns ju inge vidare, men det är inte en önskad livssituation att gå runt med ett ton cement i skallen dag ut och dag in.

Jag har nu tagit en paus i mitt pluggande och tänkte dra lite av min vardag för er.

Morgonen börjar ganska tidigt med att tvinga min sömniga kropp upp ur sängen och in i duschen, efter de blir det en hel del tid framför spegeln för att förhoppningsvis lyckas få till håret mm, vilket jag självklart inte lyckas med, så de hela slutar med att jag sätter upp håret lite slarvigt. Sedan rotar jag snabbt igenom lådorna efter några kläder som funkar att använda, vilket även de är mycket svårt. Efter mycket om och men så är de dags för frukost, vilket jag har blivit betydligt bättre på. Käkar en talrik fil och ett glas O'boy framför tv;n i köket. Under tiden funderar jag på en hel del om livet vilket jag gör allt mer nu för tiden. Det är en extremt stor omställning att flytta från en liten håla där man känner mycket folk till att hamna i en betydligt större stad där jag kan räkna allt folk jag ”känner” på bara en hand. På grund av detta börjar jag hamna i en ganska desperat situation där jag känner att jag blir allt mer isolerad från omvärlden. Hur som helst så när frukosten är över springer jag snabbt upp, borstar tänderna sätter i linserna mm. Sen tar jag en snabb marsch till busshållplatsen, hoppar på bussen och drar på Iron Maiden på högsta volym, även där funderar jag en hel del.

Väl i skolan börjar den sociala delen av mitt liv, känns ju skönt att gå i skolan nu, har ju bott i Norrköping då och då i snart 6 år utan att träffa en enda människa. På lektionerna är jag kanske inte den mest aktiva personen, varför vet jag egentligen inte.. Tror det är något som sitter kvar sen den jobbiga tiden i högstadiet där det fanns dominanta personer som kommenterade minsta lilla sak som man hade att säga. Det händer ju till och med att jag kan svaren men de spelar ingen roll jag sitter ändå bara där och kniper, irriterad jag blir på mig själv.

Jag är i alla fall enormt glad för att jag hamnade på Natur Humanistiska Gymnasiet, underbart bolk & lärare, bättre kan det ju faktiskt inte bli, jag STORMTRIVS!
När skolan väl är slut kan det hända att jag sitter kvar och pratar med andra, om inte så tar jag den dagliga promenaden till bussen och åker hem. Väl hemma låser jag in mig på mitt rum, slår på tv;n eller drar upp läxböckerna direkt. Pluggar tills det är natten och sen går hela historien om igen. Inte mycket till liv, men jag tycker det är riktigt behagligt. Nu har jag även kommit igång med träningen och försöker komma iväg ungefär 3 gånger i veckan. Känner att jag kan koncentrera mig mycket bättre och blir nästan rastlös när jag inte får röra på mig, sjukt egentligen.

Jag har även lyssnat på Martin som såklart tyckte att jag var en hopplös person som aldrig hört talas om ”Hållbar utveckling” och aldrig har sopsorterat. Nu ska jag tala om att allt är ändrat här hemma och jag har blivit mycket mer miljömedveten. Jag får dåligt samvete när jag kastar plast i soptunnan, kanske detta är en början på något bra? Vem vet, det återstår att se.

Nu börjar klockan närma sig tio och det är dags att fortsätta de 33 sidorna som jag har i historia till i morgon, prov och allt. Men jag har ju i alla fall något att se fram emot. På fredag åker jag till USA och kan förhoppningsvis koppla bort allt som har med skola att göra. Ska bli sköönt! Även om jag kommer ha en del prov som släpar när jag är tillbaka.

// Linnéa


RSS 2.0